Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lymfworkshop i Nacka

24 april, 2018 @ 18:00 - 20:00

Lymfworkshop med Karin Björkegren Jones

650 kr

 Kom och delta och få en möjlighet att ta del utav Karin Björkegren Jones egna upptäckter och erfarenheter av hur vi kan bistå med läkande och skapande av ett flödande lymfsystem.

Känner du dig ofta frusen och kall? 
Är dina fötter ömma och svullna? 
Har du åderbråck? Celluliter? 
Svullnar dina ben efter att du motionerat? 
Svullnar dina händer och fingrar lätt?
 Har du svårt att gå ner i vikt och bli av med de där extra kilona? 
Har du sömnproblem? Vaknar du med avdomnade ben och armar? Blir du lätt förkyld osv.

Listan kan göras lång på vad som kan vara orsaken till ett trögt lymfsystem. 
Det lymfatiska systemet är kroppens huvudförsvar mot infektioner. Lite skämtsamt kallas systemet för kroppens sopgubbe. Men lymfsystemet har en otrolig viktig roll och är tyvärr ganska styvmoderligt behandlat inom vården. Men det finns en massa du kan göra för att få bättre flöde. Om hur du kan väcka liv i ett trögt lymfsystem. Hur du kan lära dig ta hand om det och på köpet må bättre och hålla dig frisk. 
När jag fick lymfödem, som en biverkning till följd av alla tuffa cancerbehandlingar bestämde jag mig för att ta reda på så mycket jag kunde för att minska svullnaden och må bättre.
Jag har testat det mesta från vad Landstinget har att erbjuda till alternativa behandlingar och jag lovar, jag ska lära dig allt jag kan. 
I workshopen kommer vi göra Yoga- och andningsövningar som stimulerar ditt lymfsystem och såklart egenvård. Det du kan göra själv. 
I kursen i går min bok Omstart- för en starkare, renare och friskare kropp. Den boken tillägnas mig själv, som en påminnelse av alla omstarter, alla nya val, alla nya steg jag tagit. Små steg och stora kliv, med en vetskap och envishet om att allt jag gör leder mig framåt och gör mig starkare och friskare. Tack jag själv, för att jag orkat fajtas, ifrågasätta vetenskap och för att jag vågat testa nya saker. Allt med en enda sak i sikte att bli frisk och må bättre. Idag är jag tacksam att jag lever och det med en tillit och tilltro till att kroppen är ett mirakel. Den vill läka om vi hjälper den. 
Karin Björkegren Jones, författare och yogalärare.
Har skrivit böckerna: Yoga för kvinnor, Yoga för livet, Yoga erotica, Knip för bättre hälsa, Frisk och strålande hy, Jag vill fan leva, 21 dagar till ett lättare och friskare liv, Yoga- fysisk och själslig detox, Ett stressfritt liv, Omstart- för en starkare, renare och friskare kropp. I workshopen ingår Karins bok Omstart- för en starkare, renare och friskare kropp.

Karin Björkegren Jones har studerat journalistik, språk, film- och kulturvetenskap på Stockholms universitet. Under åren 1989 till 2003 arbetade hon som researcher, redaktör, inslagsproducent, reporter, programledare och programutvecklare på programbolag och direkt åt bland annat SVT, K-world, ZTV och TV4. Sedan 1990 har hon dessutom frilansat som journalist för ett flertal hälso- och livsstilstidningar.

Från år 2001 har hennes arbete främst varit inriktat på yoga.
Karin håller populära workshops i yoga och bäckenbottenträning både Sverige och utomlands. Hon har också producerat ett flertal yoga & instruktionsdvder och skrivit ett flertal böcker om yoga och hälsa. Karin har utvecklat ett kvinnligt perspektiv, eller som hon själv säger; feminism finns som en röd tråd i allt jag gör och gjort, på yoga, positiv kroppsuppfattning och hälsa.

I januari 2014 fick hon tidningens Hälsas guldäpple 2013, hedersomnämnande i kategorin Hälsoinspiratör med motiveringen: I sitt skrivande sätter hon ord på det svåra, som många med cancer går igenom och visar på olika aktiva sätt på hur man tar sig vidare.

Detaljer

Datum:
24 april, 2018
Tid:
18:00 - 20:00
Webbplats:
https://www.yogiyogini.se/products/lymfworkshop-med-karin-bjorkegren-jones

Plats

YOgiYogini
tollaretorg
saltsjö-boo, Sverige
+ Google Map
Telefon:
08-1026682
Visa Plats-webbplats

Arrangör

Yogiyogini
Telefon:
08-1026682
E-post:
hej@yogiyogini.se
Visa Arrangör-webbplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *