Om Karin - Karin Björkegren Jones
16073
page-template-default,page,page-id-16073,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Om Karin

Karin Björkegren Jones, född 8 augusti 1964 är en svensk journalist, författare och yogalärare i Stockholm.

Karin Björkegren Jones har studerat journalistik, språk, film- och kulturvetenskap på Stockholms universitet. Under åren 1989 till 2003 arbetade hon som researcher, redaktör, inslagsproducent, reporter, programledare och programutvecklare på programbolag och direkt åt bland annat SVT, K-world, ZTV och TV4. Sedan 1990 har hon dessutom  frilansat som journalist för ett flertal hälso- och livsstilstidningar och varit chefredaktör för ett editionerat kvinnomagasin.

Från år 2001 har hennes arbete främst varit inriktat på yoga. Karin har gått yogalärarutbildningar, själv haft gravidyogalärarutbildningar och studerat yoga för flera av de internationellt framgångsrika yogalärarna. Karin håller populära workshops i yoga, bäckenbottenträning och om hur man tar hand om sitt lymfsystemet både i Sverige och utomlands. Hon har också producerat ett flertal yoga- & instruktionsdvder och skrivit ett flertal böcker om yoga och hälsa. Karin har utvecklat ett kvinnligt perspektiv, eller som hon själv säger; ”Feminism finns som en röd tråd i allt jag gör och gjort, på yoga, positiv kroppsuppfattning och hälsa.”

Karins företag Mrs Jones AB har producerat reklamkampanjer och informationsfilmer och material åt företag som Tena och Medi.

I januari 2014 fick hon tidningens Hälsas guldäpple 2013, hedersomnämnande i kategorin Hälsoinspiratör med motiveringen: I sitt skrivande sätter hon ord på det svåra, som många med cancer går igenom och visar på olika aktiva sätt på hur man tar sig vidare.