OM KARIN

Journalist, författare & yogalärare

Karin Björkegren Jones är journalist, författare och yogalärare bland annat. Hon började sin professionella resa med att studera journalistik, språk samt film- och kulturvetenskap på Stockholms Universitet. Under åren 1989–2003 arbetade Karin som researcher, redaktör, inslagsproducent, reporter, programledare och programutvecklare åt bland annat SVT, K-world, ZTV och TV4. Sedan 1990 har hon även frilansat som journalist för ett flertal hälso- och livsstilsmagasin. Karin har även varit chefredaktör för ett editionerat kvinnomagasin.

Karin Björkegren Jones (Foto: Anneli Hildonen)
Karin Björkegren Jones (Foto: Anneli Hildonen)
Karin Björkegren Jones

Sedan 2001 har Karins arbete främst varit inriktat på yoga och hälsa. Karin har gått flera yogautbildningar och hon har studerat för flera av de internationellt välkända yogalärarna, samt hållit bland annat i gravidyoga-lärarutbildningar. Hon håller populära workshops inom yoga, bäckenbottenträning och hur du tar hand om ditt lymfsystem – både i Sverige och utomlands.

Karin har producerat informationsfilmer, yogavideos, instruktionsvideos och onlinekurser om yoga, sömn, bäckenbottenträning och lymfsystemet. Hon har även skrivit ett flertal (17) böcker om allt från yoga och bäckerbottenträning till hennes personliga resa om när hon drabbades av bröstcancer. Det kvinnliga perspektivet är en genomgående röd tråd genom allt Karin lär ut, skapar och skriver. I hennes egna ord: ”Feminism finns som en röd tråd i allt jag gör och gjort. Vi är så fria i livet som vi är fria i våra kroppar. Med hjälp av yoga kan vi uppnå positiv kroppsuppfattning och hälsa.”

I januari 2014 blev Karin tilldelad tidningen Hälsas pris ”Guldäpplet 2013”, med hedersomnämnande i kategorin Hälsoinspiratör. Motiveringen lyder: I sitt skrivande sätter hon ord på det svåra, som många med cancer går igenom och visar på olika aktiva sätt på hur man tar sig vidare.

Karin har även blivit nominerad till tidningen M-Magasins pris ”Vardagshjälte” med motiveringen: ”Hon visar vad yoga kan betyda i lust och kanske särskilt i nöd, speciellt för oss kvinnor i medelåldern. Yoga i klimakteriet, knipyoga, kärleksyoga – och yoga när man är drabbad av cancer. Hon går före och visar vägen till mer harmoni i vardagen.”.

Ett urval av Karins böcker