Böcker - Karin Björkegren Jones
15610
page-template-default,page,page-id-15610,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Böcker

Aktuellt

 Det är många saker som behöver stämma i vår kropp för att vi ska må bra och känna oss balanserade. Vårt fantastiska lymfsystem har en central, men ofta förbisedd, del i detta. Genom att ta hand om det bättre och undvika stress kan man bland annat stärka sitt immunförsvar, bli av med sömnbesvär och celluliter samt gå ned i vikt.

I OMSTART för en starkare, renare och friskare kropp förklarar Karin Björkegren Jones på ett inspirerande sätt hur allt hänger ihop och hur vi kan må bättre genom att ta hand om vår kropp. Det är en bok om det livsviktiga lymfsystemet. Med hjälp av massage, andningsövningar, hudvård och rätt kost kan vi boosta hela vårt system och få en välbehövlig omstart.

 

HÄR KÖPER DU DEN

Vi lever i en stressfylld tillvaro. Mitt i livspusslet tar vi oss sällan tid att fundera över hur vi egentligen mår. Men hur ska man hinna med sig själv när livet kör ihop sig? Hälsoinspiratören Karin Björkegren Jones har skrivit boken som hjälper dig med just detta. Det är en bok om de små men livsviktiga pauserna i våra liv, med tips om hur vi kan använda dem för att minska stressen och må bättre.

I Ett stressfritt liv tar Karin Björkegren Jones ett helhetsgrepp på välmående för både kropp och själ. Det kan handla om rogivande pyssel och mandalas, vilsamma meditationer eller vardagsyoga, men också om rätt mat som säkerställer ditt välmående på lång sikt.

Yoga – fysisk och själslig detox

I januari 2016 kom boken Yoga – fysisk och själslig detox.Vi kan inte skydda oss mot vad som händer i livet, men vi kan göra förutsättningarna bättre. Jag är så tacksam för att jag haft med mig yogan i många år. För yoga är ett fantastiskt verktyg att ha med sig både när livet är i dur och i moll. Ett ankare att hålla fast i också när det stormar inom mig och utanför yogamattan.

 

Vi kan inte skydda oss mot vad som händer i livet. Men vi kan göra förutsättningarna bättre. Jag är så tacksam för att jag haft med mig yogan i många år. För yogan är ett så fantastiskt bra verktyg att ha med sig både när livet är i dur och i moll. Ett ankare att hålla fast i också när det stormar inom mig och utanför yogamattan. För mig gjorde yogan hela skillnaden när jag drabbades av bröstcancer mitt i livet. Med yogan hade jag ett tålamod och en disciplin som gjorde att jag varje dag gjorde någon form av yoga. Och med hjälp av yogans andning kunde jag också andas mig igenom illamåendet av alla cellgifter. Ångesten och rädslan över att kanske inte klara alla behandlingar, att kanske inte överleva, som också alltid fanns där. Jag önskar alla det här verktyget. Jag har alltid tidigare sagt att yogan är min pensionsförsäkring. Idag säger jag att yogan också är min livsförsäkring.

– Karin

             

”Att yoga är som att göra en fysisk och själslig detox. Man upplever att man både ser klarare och känner sig klarare. Man renas inifrån och ut, vilket i sig är en fantastisk känsla.

Yoga är ett effektivt verktyg för den som vill leva mer hälsosamt och få en nystart i livet. Här kan du läsa om hur du kan hitta balans och fokus, bli starkare och smidigare samt hantera stress och oro med hjälp av olika övningar, meditation och andning. Rensa och rena kroppen med en yogadetox och lär dig hur du kan äta rätt utifrån vad just din kropp mår bra av. Recepten är indelade i årstidsbundna dagsmenyer och bygger på ayurvedans tankar om hur vår matsmältning bör vara i balans för att vi ska hålla oss friska året runt.

             

21 dagar till ett lättare och friskare liv

I januari 2015 släpptes boken 21 dagar till ett lättare och friskare. Det är en varm och sinnlig läsning om hur Karin tog sig igenom den svåraste tiden i sitt liv – och kom ut starkare och friskare på andra sidan. Det här är inte en quick fix-bok bland alla andra, utan ett verktyg för en långvarig investering i dig själv. Unna dig det verktyget!

I bloggen  Yoga, mat och meningen med livet skrev Karin om sina nya vanor och sin sjukdom. Den respons hon fick tydde på ett stort intresse. Därför beslutade hon sig för att skriva boken 21 dagar till ett lättare och friskare liv om att ge sin kropp 21 dagars detox för att förändra sitt sätt att leva.

Jag vill fan leva

 

I mina unga år bodde jag i Rom i Italien. Där kallades jag för ”golosa”, det är tydligen detsamma som att vara en extrem njutningsmänniska och en av de sju dödssynderna. Jag kan konsten att njuta, det kan verkligen ingen ta ifrån mig. Inte ens den jävla cancern som knackade på och nästlade sig in i min kropp sommaren 2012.

Det här är mina tankar om ett år där mitt liv på något märkligt sätt sattes på ’on hold’. Som att få punka mitt i livet. Ett år då allt var uppochned, fyllt av mycket sorg, ledsenhet och rädsla. Men också av glädje och ett jävlaranamma.
Tänk vad jag fick hjälp av att vara just en ”golosa”. För man kan njuta mitt i helvetet och man kan ta för sig, det vet jag allt om

 

 

Köp boken här

Yoga för livet : för kvinnor 40 plus

 

Man blir aldrig för gammal för att yoga, tvärtom. Ju äldre man är desto mer vinner man på att yoga. Yogan är din bästa pensionsförsäkring. Klimakteriebesvär, sömnproblem, matsmältningproblem, urinläckage och många andra problem går att avhjälpa med yoga.

Yoga för livet : för kvinnor 40 plus kom ut 2010 och ges ut igen i nytt format hösten 2015.

 

Yoga för kvinnor

 

Det finns gott om yogaböcker men ingen som direkt utgår från kvinnors olika åldrar och behov. Yogan är ett kraftfullt verktyg som kan påverka kvinnors välbefinnande i olika stadier av livet; lindra humörsvängningar i tonåren och vid PMS, minska problem under graviditeten och efter förlossningen samt under klimakteriet.

Det här är Karins första yogabok som kom ut våren 2008 och som gavs ut i nytt format hösten 2014. Boken har översatts och getts ut i Usa och Finland.

 

 

Frisk och strålande hy : på naturlig väg

 

Inspirerande och sinnligt om hur du får bukt med vanliga hudproblem som påsar under ögonen, slapp hy och bekymmersrynkor utan att spruta in otäcka kemikalier eller lägga dig under kniven. Istället för att slösa pengar på dyra och djurtestade produkter ges här tips på naturliga oljor och krämer, yogaövningar, kost och massage som får huden att stråla inifrån.

Knip!

För kvinnor är knipet livsviktigt! Kvinnor måste lära sig att bygga upp sin bäckenbottenmuskulatur för att inte drabbas av inkontinens, något som är vanligt även bland yngre kvinnor och hos kvinnor som inte fött barn

Yoga Erotica

Vad kan vi i väst lära oss av en mångtusenårig filosofi som yoga när det gäller sexualitet och erotik? Ganska mycket visar det sig.