Ren skönhet – Naturlig hudvård från växtriket

Huden är vårt största organ och växtriket är hudvårdens främsta apotek. Det här är en unik bok om hållbar, långsiktig och holistisk hudvård som passar alla åldrar och hudtyper. Med exklusiva korsscheman över växtoljor och eteriska oljor skapar du enkelt din egen hudvård, samtidigt som du får koll på vad du faktiskt smörjer in din hud med.

Ren Skönhet av Karin Björkegren Jones och Lena Losciale
Balans av Karin Björkegren Jones

Balans – Naturlig väg till friskare sköldkörtel

Känner du dig trött, nedstämd, frusen och har svårt att hålla vikten? Då kan du ha problem med sköldkörteln. Här skriver Karin Björkegren Jones om sin sjukdomsresa och jakten på alternativa och naturliga botemedel. Du lär dig allt om sköldkörteln och hur du kan må bättre med yoga, andning, kost och eteriska oljor.

Paus – Yoga, vila, meditation

Vi kan alla behöva stanna upp ibland och njuta av de små sakerna i livet. För det är dessa öar av återhämtning som gör hela skillnaden. Morgonens yogastund i sängen, rasterna på jobbet som tar bort ömhet i rygg och nacke. Tuppluren eller meditationen. Så att du kan varva ner, komma till ro och sedan sova gott på natten.

Paus av Karin Björkegren Jones
Nya Knip av Karin Björkegren Jones

Nya Knip – För bättre sexliv, stoltare hållning och starkare kropp

År 2013 kom boken Knip för bättre hälsa ut för första gången. Att veta hur man aktiverar sin PC-muskel kan ge flera trevliga biverkningar, som en stoltare kroppshållning, mindre ont i ryggen, intensivare orgasmer och ett roligare sexliv. Nya Knip har fått flera nya kapitel men innehåller fortfarande råd från olika experter som förklarar hur man med hjälp av knipet får en stark och frisk kropp.

Omstart – För en starkare, renare och friskare kropp

Vårt fantastiska lymfsystem har en central, men ofta förbisedd, del i detta. Genom att ta hand om det bättre och undvika stress kan man bland annat stärka sitt immunförsvar, bli av med sömnbesvär och celluliter samt gå ned i vikt. Här förklarar Karin Björkegren Jones på ett inspirerande sätt hur allt hänger ihop och hur vi kan må bättre genom att ta hand om vår kropp. Med hjälp av massage, andningsövningar, hudvård och rätt kost kan vi boosta hela vårt system och få en välbehövlig omstart.

Omstart av Karin Björkegren Jones
Ett stressfritt liv av Karin Björkegren Jones

Ett stressfritt liv

Kan vi lära oss att stressa mindre?

Ja, absolut. Fast jag tror vi behöver förstå att det kan ta tid. För mig har en av livets stora utmaningar varit att hantera stressen. Därför vill jag dela med mig av mina erfarenheter och upptäckter, och bjuda på övningar som kan hjälpa dig att ta det lugnare och hitta ro i ett mer långsamt liv.

Yoga – Fysisk och själslig detox

Yoga är ett effektivt verktyg för den som vill leva mer hälsosamt och få en nystart i livet. Här kan du läsa om hur du kan hitta balans och fokus, bli starkare och smidigare samt hantera stress och oro med hjälp av olika övningar, meditation och andning. Rensa och rena kroppen med en yogadetox och lär dig hur du kan äta rätt utifrån vad just din kropp mår bra av.

Yoga - fysisk och själslig detox av Karin Björkegren Jones
21 dagar till ett lättare och friskare liv av Karin Björkegren Jones

21 dagar till ett lättare och friskare liv

Genom att utesluta spannmål, socker, animaliska produkter, kaffe och alkohol under 21 dagar ger du dig själv en härlig nystart. I boken får du även läsa om mindful eating, tips på yoga- och andningsövningar samt goda, gröna och enkla recept för de tre veckorna. För Karin Björkegren Jones var det en cancerdiagnos som gjorde att hon började ifrågasätta sitt sätt att äta.

Jag vill fan leva

”Det här är mina tankar om ett år där mitt liv på något märkligt sätt sattes på ’on hold’. Som att få punka mitt i livet. Ett år då allt var uppochned, fyllt av mycket sorg, ledsenhet och rädsla. Men också av glädje och ett jävlaranamma. Tänk vad jag fick hjälp av att vara just en ”golosa”. För man kan njuta mitt i helvetet och man kan ta för sig, det vet jag allt om.”

Jag vill fan leva av Karin Björkegren Jones
Frisk och strålande hy på naturlig väg av Karin Björkegren Jones

Frisk & strålande hy – På naturlig väg

Hur din hy ser ut hänger mycket ihop med hur dina inre organ mår och välkända yogainstruktören Karin Björkegren Jones guidar dig genom olika övningar och andningstekniker som till exempel avlastar levern och mjälten. Karin skriver varmt, utan pekpinnar, och berättar öppenhjärtigt om sin egen cancersjukdom, vägen tillbaka samt hur hon skötte sin hud under och efter behandlingen.

Knip för bättre hälsa

Yogan är välgörande för alla människor och för kvinnor innehåller den övningar som verkligen behövs, som att hålla rotlåset, det vill säga knipa. En viktig och informativ bok om hur kvinnokroppen fungerar med mängder av praktiska övningar. Boken förklarar varför det är så viktigt att ha en stark bäckenbotten och ger tips på hur man stärker ryggen, hittar knipet och behåller det – livet igenom.

Knip för bättre hälsa
Yoga Erotica av Karin Björkegren Jones

Yoga Erotica

Yogaläraren och författaren Karin Björkegren Jones tar dig med på en resa genom yogan och andra filosofier. I Yoga Erotica blandar hon egna erfarenheter och resonemang med fakta, intervjuer och träningskapitel, singel- och paryoga, tillits- och avslappningsövningar, och sexiga ställningar inspirerade av Kama Sutra.

Yoga för livet – för kvinnor 40 plus

Att investera i sin hälsa är den bästa pensionsförsäkring man kan tänka sig och det är aldrig för sent att börja. Förutom att du blir starkare, vigare och smidigare, smyger sig yogan också in mentalt. Yogan hjälper dig att förbereda dig för alla skiftningar i livet och den gör att du vågar möta de förändringar som sker i kroppen när du åldras med kärlek, respekt och tilltro till dig själv.

Yoga för livet av Karin Björkegren Jones
Yoga för kvinnor av Karin Björkegren Jones

Yoga för kvinnor

Under lång tid har vi ägnat oss åt att träna för att få vackra och välformade kroppar, men jakten på den perfekta kroppen har snarare ökat avståndet mellan kropp och själ. Därför har yogan fått ett sådant genomslag i västvärlden de senaste åren. Yogan är ett kraftfullt verktyg som kan påverka kvinnors välbefinnande i olika stadier av livet.