”Ibland måste man kanske bli sjuk för att bli frisk – på riktigt? Och ändå har jag nog alltid varit vad man kallar en hälsosökare som ätit relativt hälsosamt och längtat efter att må bättre, både till kropp och själ. Efter att leva i harmoni med mig själv och min omvärld. Men jag har inte vetat hur jag skulle gå tillväga, eller inte vågat ta steget fullt ut. Kanske var det meningen att jag skulle behöva bli så sjuk som jag blev sommaren 2012 för att jag skulle ta mitt välmående riktigt på allvar, för hälsa är så mycket mer än bara mat och träning. Det räcker inte med att vara vegetarian och ”yogini” för att vara hälsan själv. Jag trodde att jag var hälsosam när jag fick diagnosen att jag hade inflammatorisk cancer i mitt högra bröst sommaren 2012; jag åt ju inte kött, jag yogade och gick i terapi. Tog hand om min inre skit helt enkelt. Men så enkelt är det ju inte. Även renlevnadsmänniskor blir sjuka.
Varför vi blir sjuka, är det många som har åsikter om och jag tror verkligen inte att
jag sitter på någon sanning. Jag vet bara vad som fungerade för mig.
Idag vet jag hur viktigt ett bra och starkt immunförsvar är. Det är liksom vår grund. Man säger att immunförsvaret börjar i tarmen, så ett bra sätt att komma åt ett dåligmående är att börja där, genom att äta bra, ren och grön mat. Att ”boosta” kroppen med klorofyll. Att utesluta socker, halv- och helfabrikat, kött, gluten och mjölkprodukter är en bra början anser jag.”