Huden

Mitt under de tuffa cancerbehandlingarna som Karin utsattes för föddes iden om att skriva boken Frisk och strålande hy på naturlig väg, som är en sinnlig, inspirerande och varm bok om hur du får din hud att stråla på naturlig väg. Det är en bok helt utan pekpinnar som är fylld med härliga tips på naturliga oljor, hemgjorda ansiktsmasker och krämer, bästa må bra-kosten och nyttiga yogaövningar. Dessutom har Karin bjudit in kvinnor i sin närhet som alla bjuder på sina bästa tips för en vacker och frisk hy. 

– Huden är vårt största organ. Det är lätt att vi glömmer det. Huden tar också mycket stryk när vi går igenom tuffa cancerbehandlingar som jag gjorde. För mig var det så oerhört läkande att ta hand om den. Att smörja, smeka och älska de delar som gjorde ont och var svåra att älska, som alla ärr efter operationerna eller den strålskadade huden. För mig var och är det en kärleksförklaring att ta hand om den här trötta och utsatta kroppen. Jag blev också väldigt noga med vad jag smörjde in den med, säger Karin och fortsätter:

– För mig var det oerhört läkande att ta hand om mig själv när jag var som mest utsatt och i händerna på vården. Jag vet inte hur många gånger jag varit tvungen att ta av mig kläderna inför olika personer inom sjukvården och visa upp min nya kropp. En kropp jag själv inte ens hunnit vänja mig vid. Det finns en oerhörd utsatthet i det. Jag kunde också känna skillnad på en empatisk hand och en hand som lite stressat ville få mitt sjukhusbesök överstökat. För mig har den svåraste resan efter mina cancerbehandlingar varit att hitta tillbaka till min privata kropp. 

Här kan du läsa Karins tankar om hudvård i en artikel i Friskvårdsmagasinet

Köp boken här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *