Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

YOGA, FASTA &ETERISKA OLJOR

13 november, 2023 @ 08:00 - 17:00

YOGA, FASTA & ETERISKA OLJOR med Karin Björkegren Jones, Ebba Wickbom och Lena Losciale

Följ med oss på ett tre dagars retreat där vi kombinerar yoga, andningsövningar, meditation, eteriska oljor med Rebellys tre-dagarsfasta på fantastiska The Soulspace på Björkö (Väddö).

Varför fasta? Fasta är ett snabbt sätt att låta kroppen reparera sig själv och man kan kalla fasta för organvila. Det finns studier på fasta som visar på sänkt blodtryck, viktminskning och minskad inflammation bland annat. Efter en tre dagars fasta så upplever de allra flesta att de känner sig lättare, piggare och med ett ökat mentalt fokus.

Med hjälp av yoga, pranyama (andningsövningar) och meditation kan vi utforska och omfamna känslornas väg genom kroppen. Det är inte så flummigt som det kanske först låter. För våra känslor och emotioner är intimt sammanlänkade med nervsystemet och den fysiska kroppen.

Vi kommer under de här dagarna göra mjukare yoga, medicinsk yoga men även blanda upp det med lymfyoga, där målet är att hjälpa kroppen att göra sitt jobb; rensa, rena och öka motståndskraften genom att boosta lymfsystemet. Meditation och yoganidra där vi tillåter kroppen att vila. Vi kommer även att använda oss av eteriska oljor och guidas i meditation med hjälp av dem.

Under de här tre dagarna kommer vi förutom yoga, meditation och andningsövningar också höra Ebba berätta om fördelarna med fasta och Lena hålla workshop om eteriska oljor, där du även ges tillfälle att göra ett eget doftsalt.

Om Ebba Wickbom: Ebba inspireras av växtriket och har startat och drivit flera ekobutiker, restauranger och caféer med fokus på plantbaserad och näringsrik mat. De senaste fyra åren ägnar hon sin tid att lyfta fram de stora fördelarna med att få in fasta i sitt liv, i sitt företag Rebelly.

Om Karin Björkegren Jones: Karin har lång erfarenhet av olika former av yoga, ashtangayoga, hathayoga, restorative, yinyoga, medicinsk yoga och lymfyoga. Karin är även hälsoinspiratör och har skrivit många böcker om hälsa och yoga. Den senaste Ren skönhet naturlig hudvård från växtriket, har hon skrivit ihop med Lena Losciale

Ebba och Karin är båda utbildade ekologiska hudvårdsterapeuter och botaniska aromapedagoger för Lena Losciale.

Om Lena Losciale: Lena driver Botany for All som säljer professionell växtbaserad hudvård från ett företag med grön livsstil. Lena har över 25 års erfarenhet inom botanisk skönhet, dermatologi och utbildningar. 1995 grundade Lena och var huvudlärare på utbildningarna till att bli Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut och diplomerad Aromaterapeut/Aromapedagog på Axelssons Gymnastiska Institut. Idag driver hon utbildningarna i egen regi.

När: torsdag 30/5 kl 17.00 till Söndag 2/6 kl 12.30

Var: På the soul space, på Björkö (Norrtälje)

Pris: 7700 kr

För mer info och anmälan hör av dig till mig på yogavita@telia.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *