Det Gröna Livet

”Ibland måste man kanske bli sjuk för att bli frisk – på riktigt? Och ändå har jag nog alltid varit vad man kallar en hälsosökare som ätit relativt hälsosamt och längtat efter att må bättre, både till kropp och själ. Efter att leva i harmoni med mig själv och min omvärld. Men jag har inte vetat hur jag skulle gå tillväga, eller inte vågat ta steget fullt ut. Kanske var det meningen att jag skulle behöva bli så sjuk som jag blev sommaren 2012 för att jag skulle ta mitt välmående riktigt på allvar, för hälsa är så mycket mer än bara mat och träning. Det räcker inte med att vara vegetarian och ”yogini” för att vara hälsan själv. Jag trodde att jag var hälsosam när jag fick diagnosen att jag hade inflammatorisk cancer i mitt högra bröst sommaren 2012; jag åt ju inte kött, jag yogade och gick i terapi. Tog hand om min inre skit helt enkelt. Men så enkelt är det ju inte. Även renlevnadsmänniskor blir sjuka.

Varför vi blir sjuka, är det många som har åsikter om och jag tror verkligen inte att
jag sitter på någon sanning. Jag vet bara vad som fungerade för mig.

Idag vet jag hur viktigt ett bra och starkt immunförsvar är. Det är liksom vår grund. Man säger att immunförsvaret börjar i tarmen, så ett bra sätt att komma åt ett dåligmående är att börja där, genom att äta bra, ren och grön mat. Att ”boosta” kroppen med klorofyll. Att utesluta socker, halv- och helfabrikat, kött, gluten och mjölkprodukter är en bra början anser jag.”

”Samma dag som jag fick behandlingsplanen för min cancer från Karolinska bestämde jag mig för att göra allt jag kunde för att hjälpa min kropp att må bra, bli stark och orka genom alla behandlingar, men också för att jag så snabbt som möjligt skulle rehabilitera mig. Jag samlade in all information jag kunde om hur man får bort inflammation i kroppen. Kunde man bygga upp en kropp, som hamnat lite på villovägar, igen så att den blir stark och frisk? Jag läste på, sög i mig all information och vägde för- och nackdelar med allt. Tog kommandot över det som jag kunde: maten jag åt och hur jag tränade.

Under min cancerresa ökade läsarna av min blogg Yoga, mat och meningen med livet markant, idag har mer än 1 600 000 unika besökare besökt bloggen. Mitt sätt att leva och att ta itu med min sjukdom har uppenbart varit inspirerande för andra i samma sits som jag, men även för friska människor. Att välja ett grönt liv, har varit mitt bästa beslut.”

I januari 2015 släpptes boken 21 dagar till ett lättare och friskare. Det är en varm och sinnlig läsning om hur Karin tog sig igenom den svåraste tiden i sitt liv – och kom ut starkare och friskare på andra sidan. Det här är inte en quick fix-bok bland alla andra, utan ett verktyg för en långvarig investering i dig själv. Unna dig det verktyget!

I sin blogg Yoga, mat och meningen med livet skrev Karin om sina nya vanor och sin sjukdom. Den respons hon fick tydde på ett stort intresse. Därför beslutade hon sig för att skriva boken 21 dagar till ett lättare och friskare liv om att ge sin kropp 21 dagars detox för att förändra sitt sätt att leva.

Köp boken här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *